Het is 2125. Max Bloemendaal ontwaakt na honderd jaar uit de Coma Superviviente, een kunstmatige winterslaap die hem niet veel ouder na honderd jaar laat terugkeren in een veranderde wereld. Max ontdekt dat de mensheid na een rampzalige eeuw van oorlog, klimaatrampen en  pandemieën een toekomst heeft die niemand zich had kunnen voorstellen. Hij gaat op zoek waar hij was gebleven: wie is er verantwoordelijk voor het verdwijnen van zijn vrouw, de natuurkundige en activiste Felice Ricci.

2125 is een roman en thriller ineen. Je zou het ook science fiction kunnen noemen als niet alle nieuwigheden die in het boek voorkomen niet nu al zijn uitgevonden.

1225 De Winterslaper, verschijnt 16 november en wordt 19 november gepresenteerd in boekhandel Donner te Rotterdam.

Vijf onderwerpen spelen een belangrijke rol in het onderzoek dat de schrijvers deden naar de manier waarop we weer balans in ons leven kunnen krijgen: zelfzorg, gezondheid, relaties, financieel welzijn en werk. Maar dit is geen gewoon boek. Leven in Balans is ook een doe-boek. Met handige lifehacks, tips, inspiratie en oefeningen waarmee je als lezer zelf aan de slag kunt. Van het in kaart brengen van je relaties tot het ontwikkelen van goede gewoontes. De meningen van experts zijn vervat in een aantal leuke interviews en er zijn ook ervaringsdeskundigen aan het woord gelaten. Hun inspirerende levensverhalen laten je zien hoe het ook kan.

Leven in Balans heeft nog meer bijzondere gadgets. Veertig pagina’s van het boek zijn gedrukt op duurzaam steenpapier en uitwisbaar, zodat je je gedachten op de vrije loop kunt laten. De speciale pen wordt meegeleverd.

Dit boek begint met een happy end, vertelt de achterflap van Lang en Gelukkig. Het is een boek vol impressies, theorieën en gesprekken en inspiraties over het actuele thema: hoe kunnen we gelukkig, gezond en fit oud worden.

Fons en Jacqui Burger, respectievelijk zestiger en vijftiger raakten geïnteresseerd in het onderwerp. Twee jaar lang zochten ze naar de geheimen van een lang en gelukkig leven.

Deel 1 van het boek is een verslag van een reis langs de Blue Zones in Costa Rica, Japan, USA en Sardinië. In deel 2 worden de conclusies over de hoge leeftijden in deze regio’s geanalyseerd en het boek eindigt met een vijftigtal inspiraties en tips hoe ook jij fit en gelukkig 100 kan worden.

Het Dikke Vrienden Kookboek, een dikke pil, met prachtige verhalen, mooie en eenvoudig te maken recepten, schitterende foto’s en de unieke filosofie van Ron. Ron Arnold, begenadigd chef-kok en voortrekker van de Kookvogels, leed aan de slopende en ongeneeslijke ziekte ALS, waardoor hij fysiek hard achteruitging en lichamelijk weinig meer kon. Maar in zijn hoofd ontstonden nog steeds de mooiste recepten, die gekookt werden door zijn vrienden, amateurkok en schrijver Fons Burger en prijswinnend fotograaf Rene Bosch.

Ron, die inmiddels is overleden aan ALS, inspireerde iedereen om hem heen met zijn visie op het leven, zijn kunst om te genieten en zijn unieke humor. De hechte vriendschap tussen de mannen en de manier waarop zij met dit thema en met elkaar omgingen is inspirerend, ontroerend en vaak hilarisch. Rock ‘n Roll, fun and love in de keuken. Het kookboek is een testimonial, een must-have van iedereen die van eten & drinken houdt en vooral van het leven. Het resulteerde in meer dan 45 fantastische recepten en 11 menu’s samengesteld, gekookt en geproefd en gefotografeerd.

Tephran is een eiland dat net buiten alle oceaanstromen ligt en daardoor volslagen onbekend in de wereldgeschiedenis. Het eiland wordt bestuurd door een kleine elite, de Wikadons en de bevolking heeft het zwaar te verduren onder hun bewind. De inheemse bevolking de Karonquin blijken over een geheimzinnige kracht te beschikken en hebben hun eigen gedeelte van het eiland, afgeschermd door een grote schutting die de Wikkadons uit angst hebben gebouwd.

Een prachtig verhaal met een gelukkig einde en met veel herkenbare problemen waar de wereld vandaag de dag mee wordt geconfronteerd. De Engelse versie van Tephran verschijnt half november en is verkrijgbaar bij de betere boekhandels.

Wall of Fame is een thriller in de traditie van de Millennium-trilogie. De journalist/schrijver Jens Jameson wordt gevraagd door de beroemde popzangeres Brigitte Friends om een biografie over haar te schrijven. De bedoeling van de publiciteitsschuwe Friends is een andere dan een boek over haar persoonlijke leven. Zij wil weten wie haar vader is omdat deze nooit echt in haar leven is geweest. Op de speurtocht naar de waarheid ontmoet Jens de Nederlandse onderzoekster Esther Lejeune en met z’n twee raken ze verzeild in een wereld van intriges, fraude, brandstichting en moord.

Wall of Fame kwam eerder in het Nederlands uit maar nu brengt uitgeverij Difbooks een speciale Engelse editie uit voor de jonge garde die onder de #booktok de boekhandel hebben ontdekt.

Harry Smith is een eerlijk man. Als advocaat in een plattelandsdorp geniet hij het vertrouwen van boeren, burgers en buitenlui. Tot op een dag een zakenman zijn kantoor binnenstapt en hem een mooi leren koffertje geeft. Al snel gaat het bergafwaarts met Smith! Er valt een dode. En daar blijft het niet bij. Het dorp wordt het middelpunt van de belangstelling en Smith is de belangrijkste verdachte.
Smith! houdt je tot de laatste pagina in spanning.